In Sliedrecht heeft 49% van de volwassenen tot 65 jaar overgewicht

98
Op 21 juli ondertekende wethouder Piet Vat het regio-akkoord, waarmee de GLI mogelijk wordt gemaakt. - Foto Gemeente Sliedrecht

Sliedrecht – In Sliedrecht heeft 49% van de volwassenen tot 65 jaar overgewicht. Bij mensen boven de 65 jaar is dat 35%. Veel mensen hebben moeite om een gezond gewicht te bereiken en hebben daar hulp bij nodig. Daarom kun je vanaf nu in Sliedrecht een 2-jarig leefstijlprogramma volgen dat volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico.

Op 21 juli ondertekende wethouder Piet Vat het regio-akkoord, waarmee de GLI mogelijk wordt gemaakt. De eerste groepen gaan van start bij PMC In Balans onder begeleiding van GLI-coach Simone Kok.

Inwoners die aan de slag willen voor een fitter en vitaler leven vinden informatie op de regionale website www.gli-zuidhollandzuid.nl en kunnen contact opnemen met de regiocoördinator: Leefstijlcentrum Your Health Spot, 078-612 55 49 of gli@yourhealthspot.nl. Voor vergoeding vanuit de basisverzekering heb je een verwijzing van je huisarts nodig.

Ben je leefstijlcoach, diëtist of fysiotherapeut en wil je de GLI aanbieden in jouw praktijk? Neem dan ook contact op met de regiocoördinator voor meer informatie over de mogelijkheden.