Gemeente Alblasserdam zet in op extra onafhankelijke cliëntondersteuning

69

De gemeente Alblasserdam beschikt sinds kort over extra onafhankelijke cliëntondersteuners die ervoor moeten zorgen dat mensen die hulp nodig hebben, beter geholpen worden. Onafhankelijke cliëntondersteuning helpt inwoners zorg en ondersteuning te regelen. In Alblasserdam noemen we de onafhankelijke cliëntondersteuner een MeeDenker: iemand die samen met de inwoner kijkt wat er nodig is. Op dinsdag 15 juni a.s. start de gemeente een communicatiecampagne om bekendheid te geven aan de MeeDenkers en met welke vragen inwoners bij hen terecht kunnen. 

MeeDenken 

Een MeeDenker gaat naast een inwoner staan om samen te kijken wat nodig is om zijn/haar leven weer op de rit te krijgen, te verbeteren of te veranderen. De MeeDenker is onafhankelijk en denkt mee in het belang van de inwoner. Voor vragen op alle levensgebieden. Wethouder Kees Jongmans: “Inwoners die hulp kunnen gebruiken maar niet goed weten waar te beginnen, kunnen een beroep doen op de MeeDenker. Op deze manier maken we de stap naar een hulpvraag laagdrempeliger. Zij nemen het werk niet over, maar geven informatie en advies.” 

Gratis 

De ondersteuning is gratis en is bestemd voor iedereen die vragen heeft over zorg en ondersteuning, wonen, opvoeding, onderwijs, werk en inkomen. Kijk op www.alblasserdam.nl/MeeDenkers voor meer informatie. 

De gemeente Alblasserdam mag zich sinds begin dit jaar koploper noemen op het gebied van onafhankelijke cliëntondersteuning. Het Koploperproject Cliëntondersteuning is bedoeld om cliëntondersteuning te verbeteren. Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn & Sport (VWS) financiert het project. Cliëntondersteuning is voor gemeenten en samenwerkingspartners een middel om het stelsel van zorg en welzijn nog verder te verbeteren: om het persoonsgerichter, betrouwbaarder en toegankelijker in te richten.