Hardinxveld-Giessendam sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

38
Gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M.). Burgemeester Dirk Heijkoop en Karin Krijnen van het meldpunt tekenden daarvoor op donderdag 27 mei een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in Hardinxveld-Giessendam. - Foto Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam – Gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M.). Burgemeester Dirk Heijkoop en Karin Krijnen van het meldpunt tekenden daarvoor op donderdag 27 mei een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in Hardinxveld-Giessendam. 

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Dirk Heijkoop: “Met deze aansluiting vergroten wij als gemeente onze informatiepositie. Het geeft de burger de mogelijkheid om anoniem een melding te doen als ze het vermoeden hebben dat een en ander niet klopt. Hiermee hopen we een drempel ten aanzien van het melden weg te hebben genomen. Aansluiting bij Meld Misdaad Anoniem stond al langer op de planning en ik ben blij dat dit nu eindelijk is gerealiseerd.” 

Vangnet 

M. is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij M. kun je een melding maken van bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Karin Krijnen: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.” 

Bereikbaarheid 

M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur. In weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.