Pand voor 3 maanden gesloten aan de Eisingahof vanwege vondst harddrugs

42
Eisingahof in Dordrecht - Foto Google Streetview

Dordrecht – Burgemeester Wouter Kolff heeft een woning voor de duur van drie maanden gesloten vanwege het aantreffen van harddrugs. Het gaat om een woning aan het Eisingahof 67 in Dordrecht. Tijdens een controle door de politie is in de woning aan het Eisingahof Amfetamine (4844,5 gram) en een grammenweegschaal aangetroffen.

Stevig optreden
Het pand is op last van de burgemeester gesloten tot 12 augustus 2021. De burgemeester wil met het sluiten van panden waar drugs wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en een signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden.

De gemeente pakt de productie en handel in verdovende middelen stevig aan. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

De verhuurder van het pand heeft medewerking verleend aan de sluiting.