Brand in schroothoop Dordrecht zorgt voor stankoverlast

187
De brand - Foto VRZHZ
Bij een bedrijf aan de ’s Gravendeelsedijk in Dordrecht woedt brand in een schroothoop vol rubber en kunststof. Bij de brand op het terrein van ZHD komt stank vrij. Door de harde wind blijft de rook laag hangen, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Er zijn tientallen meldingen van stank binnen gekomen. Vooral mensen in het centrum van Dordrecht en delen van Zwijndrecht en Papendrecht hebben last van de rook. Ook automobilisten op de A16 kunnen er hinder van hebben. Ter plaatse is de snelheid verlaagd naar 70 km/u.

Wie de stank ruikt kan het beste ramen en deuren sluiten, laat de brandweer weten. Naar verwachting duurt het nog uren voor de brand is geblust, laat een woordvoerder weten.

Volg voor de laatste updates de Veiligheidsregio ZHZ Site