Haven-10-daagse eert dertig jaar Havenfestival in Alblasserdam

31

Alblasserdam – Van vrijdag 10 tot en met zondag 19 september 2021 wordt de Alblasserdamse Haven-10-daagse gehouden. Het evenement is een nieuwe samenwerking tussen het Havenfestival Alblasserdam en de SFEA (Stichting Facilitair Evenementen Alblasserdam). Het Havenfestival beleeft dit jaar zijn dertigste editie en daarmee een jubileum.

Feest voor Alblasserdam

Ariejanne de Koning, voorzitter van het Havenfestival en Wiebe van Bockel, voorzitter van de SFEA, hebben het idee voor een Alblasserdamse Haven-10-daagse in samenspraak met burgemeester Paans en een team van enthousiaste organisatoren bedacht. Het wordt een ‘best-of-Alblasserdam’ editie van het jaarlijkse Havenfestival. Al vanaf de start van de voorbereidingen leeft het idee om er kernelementen van andere evenementen bij te betrekken, zoals van de Paardenmarkt en het Oranjecomité Alblasserdam. Het grote doel is om er een feest van te maken, vóór en dóór Alblasserdammers.

Programma

De eerste contouren van het programma zijn zichtbaar. Hieronder is het voorlopige programma voor u op een rij gezet:

  • Week van 10 september: Avondvierdaagse
  • Zaterdag 11 september: Gondelvaart en de traditionele onderdelen van de Paardenmarkt (inclusief het ringsteken en een Hyppisch Festijn), onder voorbehoud
  • Maandag 13 september: officiële opening Havenfestival met een eerbetoon aan de verenigingen, ereburgers en gedecoreerden
  • Dinsdag 14 september en verder: Clubkasrun, de Poppenkast, de Buitenfilm, de Vlottenrace, de Taptoe en nog veel meer.
  • Weekend van 17, 18 en 19 september: Afsluiting met onder andere Lammetjespop, wielerwedstrijden, themamarkten in de winkelgebieden en een gebedsdienst op zondag

Corona

In deze coronatijd zijn evenementen lang niet mogelijk geweest en ook nu geldt dat niet met volle zekerheid te zeggen is dat corona geen beperkingen gaat opleggen. Het programma is daarom onder voorbehoud, maar de vooruitzichten zijn hoopvol. Burgemeester Paans, SFEA voorzitter Van Bockel en Havenfestival voorzitter De Koning roepen wel gezamenlijk op tot voorzichtigheid: ‘We gaan voor wat er wel kan, we houden rekening met de dan geldende voorschriften en zullen ons bij deze Haven-10-daagse exclusief richten op de Alblasserdammers.’

Ook geven zij aan dat, ondanks het besef van de huidige situatie in zorg, het belangrijk is om perspectief te bieden in deze uitdagende periode. ‘Laten we in de loop van de komende maanden kijken wat mogelijk is’, aldus De Koning, Van Bockel en burgemeester Paans.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Havenfestival? Meer informatie vindt u op www.havenfestival-alblasserdam.nl.