Nachtopvang Leger de Heils in Postillion Hotel 

13

DORDRECHT – Per bus zijn dertig deelnemers aan de nachtopvang van het Leger des Heils gisterenavond overgebracht naar het Postillion Hotel aan de Rijksstraatweg. Twee weken geleden besloot de Dordtse gemeenteraad dat de nachtopvang aan het Kromhout verbouwd moet worden. Elke deelnemer moet in de nabije toekomst gebruik kunnen maken van een eigen kamer. Door het coronavirus heeft de gemeente besloten dat er in de huidige opvang geen zestig personen tegelijk mogen verblijven. Ze regelde een tijdelijke opvang in het Postillion Hotel.

Directeur Gert-Jan Freeke van het Leger des Heils Rijnmond Zuidwest, waar de Dordtse vestiging onder valt, is heel blij met deze actie. “Het is een spannende tijd en voor onze deelnemers is deze verhuizing ook een hele stap. Ik denk echter dat het voor hen een groot verschil gaat maken. Ze hebben in het hotel allemaal een eigen kamer met eigen toiletvoorzieningen en een eigen televisie. Eten doen ze met drie tegelijk in een ruimte. Keukenmedewerkers van het hotel verzorgen de maaltijden. Wij verwachten dat de dertig deelnemers over twee weken allemaal steviger in hun schoenen staan.”

Eigen kamer

“We hebben de deelnemers geselecteerd, die voor deze opvang in aanmerking komen. Daarbij hebben we gekeken, welke deelnemers aan de nachtopvang deze mate van zelfstandigheid aan kunnen. Het zijn allemaal mensen die in een traject zitten, afgestemd op hun eigen situatie. In het hotel is er ook één kamer voor de begeleiding die dag en nacht aanwezig is. Hier worden overdags gesprekken met de deelnemers gehouden zodat onze begeleiding ook op deze locatie doorgaat.” Freeke hoopt en verwacht dat de verbouwing van de opvang aan het Kromhout binnen nu een jaar gerealiseerd kan zijn.

Qbuzz

Qbuzz heeft het busvervoer van de deelnemers kosteloos verzorgd. Een reeds gepensioneerde chauffeur, die nog wel in bezit is van een geldig rijbewijs, bracht de deelnemers met de beschikbaar gestelde bus naar de Rijksstraatweg. Woordvoerder van Qbuzz, Gea de Rie:  “Uiteraard reisden de mensen ook op gepaste afstand van elkaar in de bus en werden het een aantal ritjes. Pastoor van het Leger des Heils, Erik van der Werf, reed eveneens mee als begeleider. We zijn heel blij dat wij een steentje hebben kunnen bijdragen aan dit mooie initiatief.”

 

 

Het bericht Nachtopvang Leger de Heils in Postillion Hotel  verscheen eerst op DordtCentraal.