Nachtburgermeester Dordrecht onthult muurschildering in Brandstof

203

DORDRECHT – Dordtse nachtburgemeester Juno schreef onlangs een gedicht als loftuiting naar Bibelot.  In het café van het Poppodium maakte  kunstenares Mignon Nusteling een muurschildering rondom dit gedicht. De muurschildering wordt op zaterdag 29 december om 20:00 uur feestelijk door Juno onthuld.  

Loftuiting naar Bibelot

Het gedicht is een loftuiting naar Bibelot en krijgt daarom een prominente plek op de muur in café Brandstof. Het ontwerp van de muurschildering rondom het gedicht is gemaakt door Dordtse kunstenares Mignon Nusteling. In de afgelopen weken heeft zij de schildering in het geheim aangebracht. 

Speciale gelegenheid

Nachtburgermeester Juno is al enige tijd dichter. Dit is de eerste keer dat een van zijn werken een bijzondere plek krijgt in Dordrecht. Dat is de reden dat de onthulling van de muurschildering door niemand minder dan Juno zelf wordt gedaan.

“Ik vind het heel tof dat het gedicht echt een kunstwerk is geworden. Het basisidee was enkel tekst, maar door de invulling van Mignon is deze tot leven gekomen.” , aldus nachtburgermeester Juno

Het Gezelschap

Na de onthulling vindt in de Power Stage een concert van Hausmagger plaats. Het Gezelschap verzorgt de support. Dit trio bestaat uit Jordy Dijkshoorn (De Likt), Diggy Rast (Brandwerk) en nachtburgermeester Juno. Dit is tevens het laatste optreden van Hausmagger in Dordrecht, de band is momenteel bezig met een afscheidstour.

Ticketinformatie

De onthulling van de muurschildering in Brandstof is gratis toegankelijk. Het concert van Hausmagger is inmiddels bijna uitverkocht. Er zijn nog een aantal tickets verkrijgbaar viawww.bibelot.neten bij voorverkoopadres Velvet Music Dordrecht, Vriesestraat 110