SGP Hardinxveld-Giessendam presenteert kandidatenlijst

149
Eerste zes kandidaten SGP Hardinxveld-Giessendam
Eerste zes kandidaten SGP Hardinxveld-Giessendam

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De kandidatenlijst van de SGP voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 is gereed. Arjan Meerkerk is in september reeds benoemd tot lijsttrekker en staat op nummer een. Op de nummers twee tot en met vijf volgen respectievelijk: Arie van den Berg, Jasper de Jong en de nieuwkomers Erik van den Bosch en Koen Schouten. Theo Boerman is kandidaat-wethouder en staat op plaats zes. De SGP heeft op dit moment vier raadsleden en een wethouder. De huidige raadsleden Jan de Vos en Jan Noordzij keren op eigen verzoek niet terug in de raad.

Arie van den Berg (62) is docent godsdienst in Gouda en heeft intussen twee jaar ervaring opgedaan in de gemeenteraad. Jasper de Jong (59) was al eerder raadslid, maar liet zich in 2016 vervangen vanwege drukke werkzaamheden binnen het bedrijf. De SGP is blij dat Jasper terugkeert, omdat hij de nodige bestuurlijke ervaring mee brengt, toegankelijk is en een groot netwerk bezit. Erik van den Bosch (48) is in het dagelijks leven contractbeheerder bij een installatiebedrijf in Hardinxveld-Giessendam. Hij was bestuurslid van de SGP en gaat graag gemotiveerd aan de slag als raadslid. Koen Schouten (19) is de jongste van het gezelschap. Hij is een geboren en getogen Hardinxveld-Giessendammer, studeert bestuurskunde in Tilburg en geeft les. Koen is lid van de campagnecommissie en voorzitter van SGP-jongeren Merwestreek. Hij kijkt er naar uit om als raads- of burgerlid een bijdrage te gaan leveren aan de lokale politiek.

Jan de Vos beëindigd, na ruim 35 jaar, het raadslidmaatschap op eigen verzoek. Ook Jan Noordzij heeft zich niet meer verkiesbaar gesteld voor een nieuwe raadsperiode. Reden hiervoor is dat hij het raadslidmaatschap moeilijk kan combineren met een eigen onderneming en jong gezin. Beiden staan als lijstduwer onderaan de kieslijst. Fractievoorzitter Arjan Meerkerk en bestuursvoorzitter Cees Lock: “Wij vinden het jammer dat wij afscheid moeten nemen van beide Jannen! De SGP zegt Jan de Vos dank voor zijn enorme inzet in al die jaren. Wij hopen daar later uitvoeriger bij stil te staan. De afweging van Jan Noordzij respecteren wij, maar wij zullen hem zeker missen. Hij leverde een deskundige en gewaardeerde bijdrage in de raad. Gelukkig staan er andere gemotiveerde en capabele mensen klaar om het raadswerk te doen!”