VriendenLoterij bezorgt blinde vlogger Marina (12) uit Hendrik-Ido-Ambacht dag van haar leven

159
Marina met Anki van Grunsven en Ingrid van de VriendenLoterij
Marina met Anki van Grunsven en Ingrid van de VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 12-jarige Marina Kovac uit Hendrik-Ido-Ambacht. Marina is blind en een enthousiaste vlogger. Daarnaast is ze dol op paardrijden. Het Oogfonds deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een dag paardrijden met Anky van Grunsven. Ingrid Jansen, het nieuwe VriendenLoterij-gezicht, verraste Marina op school met het mooie nieuws.

Laura Raimondo, woordvoerder bij het Oogfonds: “Toen Marina drie jaar oud was is ze blind geworden door oogkanker. Daarom gaat ze nu door het leven met twee kunstogen. Ondanks haar visuele beperking is Marina altijd vrolijk en laat ze zich door niemand tegenhouden: via haar eigen Youtube-kanaal neemt Marina haar volgers mee in haar dagelijks leven.”

Blind door het leven voor een dag
“Marina zet zich op een bijzondere manier in voor het werk van het Oogfonds. Voor onze actie ‘Blind voor 1 dag’ daagde Marina bekende en minder bekende YouTubers uit om op 21 juni een dag met haar blind door het leven te gaan. Op deze manier haalde Marina maar liefst €2.000 op voor wetenschappelijk onderzoek naar oogziektes. Geweldig dat de VriendenLoterij Marina in het zonnetje heeft gezet en dat haar grote droom is uitgekomen: paardrijden met Anky van Grunsven!”

Marina Kovac (12) is blij verrast: “Een privéles van Anky van Grunsven. Nee, echt? Dit vind ik zo cool! Mensen zijn vaak verrast als ze horen wat ik allemaal kan. Paardrijden, fietsen en vloggen. Ik ben alleen maar blind en niet gehandicapt! Ik geniet van mijn leven. Ik geloof dat als je iets wilt bereiken, je nooit moet opgeven. Misschien zijn er wat aanpassingen nodig, maar dat zie ik als een leuke uitdaging.”

Verrassing op YouTube en in Koffietijd
Namens het VriendenFonds bezoekt Ingrid Jansen totaal onverwachts een vrijwilliger en laat zij hun hartenwens op spectaculaire wijze in vervulling gaan. De verrassing voor Marina is terug te zien in het onderstaande filmpje Ook is de hartenwens- vervulling op dinsdagochtend 31 oktober te zien bij ‘Koffietijd’ op RTL 4. Het programma start om 10.00 uur.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds