Gemeente Papendrecht doet mee aan de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag

69

Papendrecht – De jaarlijkse Nationale Boomfeestdag vindt plaats op 22 maart 2017 met als thema ‘Verbinden’. Het is een speciale editie, de Boomfeestdag wordt namelijk voor de 60ste keer gehouden.

En in deze 60 jaar zijn er behoorlijk wat bomen geplant.  In totaal is Nederland ruim 10 miljoen bomen rijker door deze speciale dag. Een indrukwekkend aantal, wat gelijk staat aan 2200 voetbalvelden vol met bomen. Een mooie bijdrage aan de vergroening van Nederland.

En we zijn nog niet klaar. Op woensdag 22 maart om 11.00 uur planten 24 leerlingen van de openbare basisschool Anne Frankschool , samen met wethouder Kees Koppenol, nog eens 12 bomen langs de Lange Tiendweg, nabij het Sportcentrum Papendrecht (Plattegrond).

En dat is niet alles. De leerlingen hebben voorafgaand aan de Boomfeestdag een themales gevolgd over de essentiële rol van regenwormen voor een gezonde, voedingsrijke bodem en bodemleven.  Om deze les in de praktijk te brengen, zetten de leerlingen na het planten van de bomen regenwormen uit in de nieuwe plantenvakken langs de Tiendweg.