Edo Haan ( nu nog burgemeester Maassluis ) waarnemend burgemeester gemeente Zwijndrecht

42

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 8 maart 2023 Edo Haan tot waarnemend burgemeester van Zwijndrecht. Hein van der Loo stopt dan als burgemeester van Zwijndrecht in verband met zijn voordracht als kroonbenoemde burgemeester in Almere. Edo Haan zal per 15 april 2023 stoppen als burgemeester van Maassluis.

Vorige maand werd bekend dat Hein van der Loo voorgedragen is als kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Almere. Vanwege de reeds lopende en geplande burgemeestersprocedures in Zuid-Holland kan de zoektocht naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester in Zwijndrecht op zijn vroegst eind dit jaar van start gaan.

Om de periode tot aan het aantreden van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester te overbruggen moet in Zwijndrecht een waarnemer aangesteld worden, naar verwachting voor de periode van minimaal een jaar. De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met de fractievoorzitters. De fractievoorzitters kunnen zich vinden in de voordracht van de commissaris om Edo Haan als waarnemend burgemeester te benoemen.

Op 15 april 2023 zal Haan stoppen als kroonbenoemde burgemeester in Maassluis. Dit betekent dat hij de eerste vijf weken het waarnemerschap in Zwijndrecht combineert met zijn burgemeesterschap in Maassluis.

Haan heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Sinds 2015 is hij burgemeester van Maassluis. Hiervoor was hij werkzaam bij adviesbureau Berenschot. Van 2002 tot 2014 was hij wethouder en locoburgemeester van de gemeente Zoetermeer. Van 1998 tot 2002 was hij raadslid in dezelfde gemeente.