VVD Sliedrecht stelt spoedvragen aan het college van Sliedrecht inzake een protestactie van de Sliedrechtse horecaondernemers,

30

SLIEDRECHT – In heel Nederland, en ook in Sliedrecht, zijn duidelijke signalen dat door de huidige maatregelen het water bij ondernemers aan de lippen staat, of zelfs boven de lippen uitkomt. 

Door de coronamaatregelen bevinden winkeliers, contactberoepen en horecaondernemers zich een zeer moeilijke positie. De eerste signalen over mogelijke versoepelingen zijn met name voor de horeca niet positief; wederom geen versoepelingen.

In Sliedrecht hebben horecaondernemers daarom onder de titel

 

“ ’t Eerste Rondje is van Ons! ”

 

zaterdag 15 januari een protestactie aangekondigd. Zij willen deze dag –  verantwoord – open gaan om aandacht te vragen voor hun situatie.

 De VVD begrijpt de wens van de horeca om middels dit protest hun stem te laten horen en vraagt het college deze ruimte te bieden. Formeel gezien is deze opening mogelijk niet toegestaan. In dat geval zou er handhavend opgetreden kunnen worden. Dit is niet wenselijk. Daarom heeft de VVD het college gevraagd om deze protestactie – mits veilig – toe te staan en niet actief te handhaven.