Deze week 1-7 november: Tweede lange weekendafsluiting N3 bij Wantijbrug en andere werkzaamheden

119
Foto RWS

Donderdagavond start de tweede lange weekendafsluiting van de N3, bij de Wantijbrug. Deze week zijn er ook wegafsluitingen voor werkzaamheden aan de nieuwe aansluiting A15/N3 en diverse nachtafsluitingen. Weggebruikers wordt geadviseerd de (omleidings)borden goed in de gaten te houden.

Om het overzichtelijk te houden, geven we per week een overzicht van de geplande werkzaamheden en de hinder. Hierbij een overzicht van de geplande afsluitingen in week 44: maandag 1 t/m zondag 7 november.

Tweede (lange) weekendafsluiting

  • Donderdag 4 november 22.00 uur tot vrijdag 5 november 05.00 uur

De N3 is dicht vanaf de Provincialeweg tot de Merwedestraat (richting Papendrecht).

Aan de andere zijde (richting Dordrecht) rijdt het verkeer over één rijstrook vanaf de Merwedestraat tot de Provincialeweg. Oprit Merwedestraat (naar N3 richting A16/Dordrecht) is dicht. De oprit wordt vanaf 21.00 uur afgesloten, de N3 zelf om 22.00 uur.

  • Vrijdag 5 november 05.00 uur tot maandag 8 november 05.00 uur

De N3 is in beide richtingen afgesloten tussen de Provincialeweg en Merwedestraat (incl. Wantijbrug).

  • Vrijdag 5 november 21.00 uur tot maandag 8 november 05.00 uur

Afrit (23) naar N214/Alblasserwaard (vanaf de A15 vanuit Rotterdam) is afgesloten. Verkeer kan via deze afrit wel naar Papendrecht/N3.

Aansluiting van de N3 naar de N214 richting Alblasserwaard en richting oprit A15 naar Rotterdam zijn afgesloten.

Omleidingsroutes

  • Doorgaand verkeer op de A15 richting A16/Breda wordt omgeleid via de A15 en A16.
  • Doorgaand verkeer op de A16 richting A15/Gorinchem wordt omgeleid via de A16 en A15.
  • Verkeer tussen Papendrecht en Dordrecht wordt omgeleid via de A15-A16 en omgekeerd. Lokaal verkeer kan ook via de Merwedestraat rijden, maar dient daarbij rekening te houden met verkeersdrukte.
  • Verkeer vanuit Dordrecht richting A16/Rotterdam en A15/Gorinchem wordt o.a. omgeleid via de Laan der VN en de A16.
  • Verkeer vanuit Papendrecht richting A15/Rotterdam wordt omgeleid via de Burg. Keijzerweg naar oprit Alblasserdam.
  • Verkeer vanaf de A15 (uit Rotterdam) of de N3 richting de N214 wordt omgeleid via afrit Sliedrecht-West en de N482.

Nachtafsluitingen

Voor de werkzaamheden rond de Wantijbrug zijn er deze week ook drie nachtafsluitingen nodig:

  • Maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 november:

Elke nacht van 22:00 tot 05:00 uur is de N3 vanaf de Merwedestraat tot de Provincialeweg (richting Dordrecht) afgesloten. Richting Papendrecht heeft het verkeer één rijstrook. Vanaf 21.00 uur wordt oprit Merwedestraat afgesloten.

Verkeer naar Dordrecht wordt omgeleid via de A15 en A16. Lokaal verkeer van Papendrecht naar Dordrecht kan ook via de Merwedestraat rijden.

Planning onder voorbehoud

De planning is onder voorbehoud. Omstandigheden zoals het weer kunnen ervoor zorgen dat bepaalde werkzaamheden niet uitgevoerd kunnen worden. Bij regenval kan er bijvoorbeeld geen definitieve belijning worden aangebracht.

Werkzaamheden

Tijdens de weekendafsluitingen wordt onder meer het asfalt van het vaste deel van de Wantijbrug vervangen en worden schades in het betonnen brugdek gerepareerd. Dit kon vorig jaar niet worden uitgevoerd. Verder zullen de weekenden ook gebruikt worden om zoveel mogelijk andere restpunten af te handelen, zoals het aanbrengen van de laatste belijning.

De afsluitingen rond de aansluiting A15/N3/N214 zijn werkzaamheden voor de nieuwe aansluiting. Het wegdek boven op de aansluiting N214/N3 wordt vervangen en er wordt een nieuwe middengeleider aangebracht. Ook worden er nieuwe verkeerslichten geplaatst en bewegwijzering opgehangen.