15 jarige Dordtenaar aangehouden voor inrijden op politie, joyriding, rijden zonder rijbewijs en poging tot doodslag.

287
Foto Politie

Dordrecht – Op woensdag 20 oktober 2021 zagen politieagenten omstreeks 20.45 uur een personenauto met een hoge snelheid rijden op de Merwedestraat in Dordrecht. Nadat de bestuurder niet stopte en het stopteken negeerde ontstond er een achtervolging.

Op de Bankastraat ter hoogte van het Vogelplein reed de bestuurder met hoge snelheid tegen een een stilstaande politieauto aan. In dit voertuig zaten op dat monent politieagenten.

Na een achtervolging werd de bestuurder gedwongen te stoppen op de Baden-Powelllaan in Dordrecht. De bestuurder bleek een 15 jarige Dordtenaar te zijn welke reed zonder rijbewijs. Tevens zaten in het voertuig drie passagiers met de leeftijd van 12, 14 en 15 jaar.

De verdachte is i.v.m. het inrijden op de politieauto o.a. aangehouden voor poging doodslag. Later bleek dat de verdachte zich tevens schuldig maakte aan joyriding.

We zijn op zoek naar personen welke getuige zijn geweest van het inrijden op de politieauto op de Bankastraat. Bent u getuige? Bel dan 0900-8844 en benoem het zaaknummer 2021327546.