Attentie: De brandweer zoekt vrijwilligers in de regio Drechtsteden

34
Brandweerman Cedric - Foto VRZHZ

Heb jij hart voor je medemens en heb je altijd al bij de brandweer gewild? Of denk je nu: dit is wel wat voor mij? De brandweer in Zuid-Holland Zuid is op zoek naar nieuwe enthousiaste collega’s. Versterk jij ons team?

De brandweer is 7 dagen per week, 24 uur per dag paraat om de veiligheid in de gemeenten te garanderen. Er zijn in Zuid-Holland Zuid ruim 700 vrijwilligers actief. Voor acht brandweerposten zoeken we versterking. ‘Om paraat te kunnen blijven zoeken wij nieuwe brandweervrijwilligers. We zoeken de tussen de drie á vier mensen per brandweerpost’ vertelt woordvoerder Gerben van den Boom.

Werving
De werving van nieuwe vrijwilligers wordt centraal opgepakt met een campagne die zo’n vijf weken duurt. Van den Boom: ‘We zetten bijvoorbeeld sociale media, posters en informatieschermen in om zoveel mogelijk publiciteit te krijgen’. Op dinsdagavond 9 november wordt een informatieavond georganiseerd. Daar kunnen kandidaten nader kennis maken met de brandweerorganisatie. ‘De informatiebijeenkomst maakt onderdeel uit van het selectietraject. Tijdens dit moment delen we elkaars verwachtingen.’ Aansluitend vindt in januari 2022 een selectietestdag plaats.

Takenpakket

Brandweermensen hebben een breed takenpakket. Zij blussen branden en verlenen hulp aan mens én dier. Het is een verantwoordelijke en soms zware taak naast hun eigen baan of huishouden. ‘Want waar anderen wegrennen gaan wij aan het werk. Je moet bijvoorbeeld ook met gewonden om kunnen gaan. Want naast incidenten met brand, verlenen we ook assistentie bij ongevallen’. De brandweer zoekt mannen en vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en die zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Het werk is dan ook niet voor iedereen weggelegd. ‘We zoeken mensen die bij voorkeur tijdens kantooruren beschikbaar zijn. Je beschikt over een goede gezondheid en conditie. We verwachten dat je goed kunt samenwerken en tegen en stootje kunt. Tenslotte moet je bereid zijn om te studeren voor landelijk erkende vakdiploma’s’.

Waardering
‘Zonder brandweervrijwilligers, hun gezinnen en ondernemers die ook flexibel zijn in het beschikbaar stellen van hun personeel bestaat er geen brandzweerzorg zoals we die vandaag kennen. Brandweervrijwilligers zijn enorm waardevol!’ stelt Van den Boom. Brandweervrijwilligers ontvangen voor al hun werkzaamheden een financiële vergoeding en zijn goed verzekerd.

Interesse?
Voor de wervingscampagne zoekt de brandweer nieuwe collega’s in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Neder-Hardinxveld, Sliedrecht, Arkel, Giessenburg, Alblasserdam en Bleskensgraaf. Word jij enthousiast van deze functie of wil je meer informatie? Kijk dan op www.gabijdebrandweer.nl.