Eerste ontvanger Dordtse starterslening wordt in de bloemetjes gezet

49
Felicitatie eerste starterslening Soembastraat Dordrecht - Foto Gemeente Dordrecht

Dordrecht – Op vrijdag 11 juni 2021 kreeg de eerste huizenkoper met een starterslening een felicitatiebloemetje van Wethouder Marco Stam.

Met een starterslening kunnen starters op de koopwoningmarkt in Dordrecht gemakkelijker een huis kopen. Mevrouw Van der Aar kocht met behulp van een starterslening een woning in Dordrecht. De starterslening is vanaf 1 januari 2021 aan te vragen. De starterslening is al 6 keer verstrekt.

Starterslening

De starterslening helpt met het overbruggen van het aankoopbedrag en de maximale hypotheek van een woning te overbruggen. Sinds januari zijn er 14 aanvragen in behandeling genomen door het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten) die de starterslening verstrekt. Hiervan zijn zes leningen tot nu toe verstrekt. Voor de 14 aanvragen is nu ongeveer de helft van de beschikbare middelen (totaal 1 miljoen euro) uitgeleend of gereserveerd. U kunt dus nog steeds een starterslening aanvragen.