Voorinschrijving Land van Matena Papendrecht succesvol

68

PapendrechtDe Papendrechtse nieuwbouwlocatie Land van Matena mag zich nu al verheugen op grote belangstelling. Sinds 7 november jl. zijn er via de website www.woneninlandvanmatena.nl al ruim 180 voorinschrijvingen binnengekomen.Tegelijk met de voorinschrijving konden de ruim 180 kandidaten hun woonwensen kenbaar maken. Dit levert het beeld op dat het merendeel van de kandidaten in een gebied wil wonen met een enigszins statig karakter (jaren 30-stijl met boomrijke lanen). In het noordelijke deel mag dat in een wat meer informele, dorpse sfeer zijn, in het zuidelijke deel kan dat worden gecombineerd met wonen aan het water (c.q. op een eiland).

Voor verreweg de meeste kandidaten geldt, dat zij het liefst een kavel kopen waarop zij in eigen beheer hun woning kunnen laten bouwen. Een deel van deze kandidaten ontwerpt zijn woning het liefst op maat met een eigen architect. Anderen opteren liever voor een al uitgewerkt woningontwerp van een bouwbedrijf.

Woonwensen richtinggevend

Verantwoordelijk wethouder Kees Koppenol is blij met de interesse voor een woning in dit rustige, groene gebied: ‘Dit biedt een uitstekende basis om de eerder ingezette ontwikkeling van Land van Matena in hoog tempo voort te zetten. De woonwensen zijn voor de gemeente richtinggevend bij de stedenbouwkundige invulling. De uitdaging is nu om van deze uiteenlopende wensen een logisch totaalbeeld te ontwerpen waarin deze woonwensen verenigd worden.’ 

Ook woningen in het middensegment

Land van Matena is gelegen in het oosten van Papendrecht, pal naast het groengebied langs de Matenasche Scheidkade en is makkelijk bereikbaar via A15, N3 en treinstation Baanhoek-West. Er komen voornamelijk woningen in het hogere prijssegment. De nadruk ligt op royale kavels, vrijstaande villa’s en ruime tweekappers. Daarnaast is zeker ook ruimte voor woningen in het middensegment (tussen 260.000 en 350.000). In de entree van het plangebied (aan de noordzijde) zijn ruime rijwoningen voorzien met tuinen op het zuiden, die ook mogelijkheden bieden voor werken aan huis of ruimte voor een grote hobbykamer. Deze woningen kunnen in een later stadium kant-en-klaar van een projectontwikkelaar worden gekocht.

Planning

In het voorjaar van 2017 wil de gemeente starten met de eerste gronduitgifte. Met de bouw van de eerste woningen kan dan in 2018 worden begonnen.

Interesse?

Op www.woneninlandvanmatena.nl vindt u meer informatie over het project en kunt u zich nog altijd voorinschrijven als belangstellende. Ook al is het ontwerpproces nu begonnen, de gemeente is nog altijd geïnteresseerd in de woonwensen van potentiële kopers.